Pirított mogyorós-csokoládés banánkenyér

A kenyér a banántól és a vajtó puha, omlós. A gyömbér és a fahéj illatossá, a pirított mogyoró pedig ropogóssá teszi. Ideális reggelire, nassoláshoz vagy egy délutáni kávé mellé.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

20 dkg barnacukor

13 dkg olvasztott vaj

2 tojás

3 érett banán

1 teáskanál fahéj

pici reszelt vagy őrölt gyömbér

 10 dkg étcsokoládé

egy marék mogyoró

A mogyorót forró serpenyőben megpirítottam, majd miután kihűlt, durvára törtem. A csokoládét felaprítottam. A lisztet a sütőporral, a gyömbérrel és a fahéjjal összekevertem. A banánokat egy másik tálban villával összetörtem, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat és az olvasztott vajat. Ezután hozzákevertem a banános keverékhez a lisztet, a pirított mogyorót, és a csokoládét is. Kibéleltem sütőpapírral egy püspökkenyér formát, és beleöntöttem a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 65 percig sütjük, de fontos, hogy végezzünk tűpróbát!

Tovább a blogra »