Croque monsieur sütőben sütve

Nem tudom más hogy van vele, de nálunk elég sokszor megmarad a kenyér vagy a zsemle, amit pár nap után már nem szívesen eszik meg az ember, de kidobni se akar állandóan. Ehhez a recepthez meg pont jól jön a szikkadt kenyér. Előző este elkészíthetjük, így éjjel a hűtőben összeérnek az ízek, és a kenyér is jobban magába szívja az öntetet. A hozzávalók és azok mennyisége szabadon variálható annak függvényében, hogy milyen alapanyagunk van otthon,illetve hogy hány embernek készítjük el. Ez a mennyiség kb. 4 főnek elegendő.

forrás: pinterest.com

Hozzávalók:

– 8 szelet kenyér

– 8 szelet gépsonka

– 8 szelet trappista sajt

– 50 ml főzőtejszín

– 50 ml tej   (aki akarja, csinálhatja tejszín nélkül 100 ml tejjel)

– 6 tojás

– mustár

– só

– a tetejére reszelt sajt

Kenjük meg a kenyérszeleteket mustárral. Állítsuk össze a szendvicseket: mustáros kenyér, sajt, 2 szelet sonka, sajt, mustáros kenyér. Vágjuk félbe a szendvicseket.

Tegyük bele jó szorosan a szendvicseket egy kivajazott tűzálló tálba. Verjük fel a tojásokat a sóval, a tejjel és a tejszínnel, és öntsük a kenyerekre. Fedjük le folpackkal, és éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra, vegyük le a tálról a folpackot, szórjuk meg a szendvicsek tetejét reszelt sajttal, és süssük 25-30 percig.

Tovább a blogra »