Réteges krumplis pogácsa tökmaggal

A recept azért is tökéletes, mert nem csak egyszerűen elkészíthető, de magát a tésztát akár sütés előtt 1 nappal is össze lehet gyúrni, majd  hűtőben tárolni. A pogácsa 2-3 napig is puha marad.

forrás: pinterest.com

Hozzávalók:

A krumplikat megpucoljuk és megfőzzük. Amíg fő, az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos vízben. A lisztet összekeverjük a sóval. Ebben morzsoljuk el a margarint. Hozzáadjuk a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát. Ha megfőtt a krumpli, akkor összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt hozzádolgozzuk a tésztához. Én általában a tésztába is keverek magokat – most csak tökmagot – de tehetünk bele napraforgómagot, szezámmagot vagy lenmagot is. A kész tésztát betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, de ha egy nap múlva sütjük meg, akkor is teljesen jó. Belisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát. Feltekerjük, 2 végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Állni hagyjuk 15 percig, majd ezt kétszer megismételve kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Én szeretek nagyobb pogácsaszaggatót használni, mert szerintem így tovább marad puha a pogácsa. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk tökmaggal . Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tovább a blogra »