Kávés brownie mascarpone krémmel

Azt hiszem ez a család egyik kedvence lesz. Most csináltam először de óriási sikere volt a hétvégén. A recept Piszkétől van. Kivéve a kávét. Az koffeinmentes. Hogy aludjon is a család 🙂

forrás: pinterest.com

Hozzávalók:

tészta:

20 dkg vaj

10 dkg étcsokoládé

40 ml kávé

20 dkg cukor

10 dkg liszt

2 ek. kakaó

10 dkg mascarpone

2 tojás

csipet só

vaníliakivonat

krém:

15 dkg mascarpone

2 dl tejszín

60 ml kávé

4 ek. porcukor

A vajat és a feltördelt csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét.

A cukrot és a kakaóport a vajas keverékhez adjuk.

A mascarponét és a felvert tojásokat a fentiekhez adjuk.

Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a csipet sót és a vaníliát, majd a krémet homogénné keverjük.

160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kb. 20*30 cm-es tepsiben 35 percig sütjük a browniet. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kézi mixerrel habbá verjük de közben 1-2 evőkanállal hozzáadunk már a mascarponéból, és fokozatosan szórjuk bele a cukrot. A maradék mascarponét a kávéval lazítjuk és a felvert tejszínhabba forgatjuk.

A süti tetején egyenletesen elosztjuk a krémet, minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük ( még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk), felkockázzuk és kakaóporral meghintjük.

Tovább a blogra »