Igazi csokifüggőknek! Kaptam ajándékba egy doboz oreo kekszet, és sokáig kerestem, milyen recepthez használjam fel. Végül erre a sajttortára esett a választás. Ha nem tudtok beszerezni Oreo kekszet, nyugodtan helyettesítsétek jó magyar pilóta keksszel! 🙂
Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
– 24 db Oreo keksz
– 10 dkg vaj
– 20 dkg csokoládé felolvasztva ( én felesen használtam jó minőségű ét és tejcsokoládét)
– 70 dkg krémsajt vagy mascarpone
– 4 db tojás
– 15 dkg cukor
– 2 dkg cukrozatlan kakaópor
A csokiréteghez:
– 20 dkg étcsokoládé felaprítva
– 2 dl tejszín
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A kekszet ledaráltam és összekevertem az olvasztott vajjal. Egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodtam. A krémsajtot simára kevertem, és hozzáadtam egyesével a tojásokat. Minden egyes tojás után picit kevertem a krémen. Ezután jöhetett a cukor, a 20 dkg olvasztott csokoládé és a kakaópor. A krémet a kekszrétegre öntöttem és nagyjából 1 óráig sütöttem. A torta széle sütés közben picit megemelkedett, a közepe pedig igen remegősnek tűnt még egy óra után is, de nem szabad szilárdra sütni. Így lesz finom krémes állaga. Ezután hagytam kihűlni, és pár órára hűtőbe kell tenni. Végül az étcsokit a felforralt tejszínbe tettem és szép simára kevertem, majd a sajttortára öntöttem.
http://www.ujsagomat.hu/penny-market
Szupi otletek, nezz be hozzánk is, nem bánod meg. Szeretnénk, ha nem lenne sok szemét a postaládában.