Ismét egy nagyon egyszerű, de annál finomabb édesség. Gyümölcsöntettel vagy akár lekvárral is kínálhatjuk.
Hozzávalók (26cm-es piteformához):
A tésztához:
– 200 gramm liszt
– 120 gramm vaj
– 70 gramm cukor
– 2 tojássárgája
– 1 kávéskanál sütőpor
– 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
– 500 gramm túró
– 200 gramm cukor
– 1 citrom leve
– 1 citrom reszelt héja
– 1 teáskanál vaníliakivonat
– 1 tojás illetve 2 tojásfehérje habbá verve
– 1 evőkanál búzadara
– mazsola ízlés szerint
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és nyomkodjuk bele a piteformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük be a tésztát a hűtőbe.
A töltelékhez a 2 tojásfehérjét verjük fel habbá. A többi hozzávalót keverjük össze, majd forgassuk bele a tojáshabot. Öntsük a tésztára az egészet.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg a pitét. A széle körben kicsit megpirul. Miután kihűlt, szórjuk meg egy kis porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: