Makuka

Almás kevert vajkaramellás dióval

Rém egyszerű süti. Csak összekevered a hozzávalókat, és amíg sül a tészta, megcsinálhatjuk rá a vajkaramellás öntetet is. Nagyon puha, omlós, az almától sokáig nem szárad ki, a karamellától meg épp eléggé ragacsos lesz 🙂

ak

Hozzávalók:

 – 20 dkg liszt

 – 15 dkg olvasztott vaj

 – 20 dkg cukor

 – 1 csomag vaníliás cukor

 – 2 tojás

 – 3 evőkanál tejföl

 – 2 teáskanál sütőpor

 – 2 teáskanál fahéj

 – 3 alma 

Öntethez:

 – 3 evőkanál cukor

 – 3 evőkanál vaj

 – kb. 4 evőkanál tejszín

 – nagy marék dió

A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat kicsit verjük fel (nem kell szétválasztani), adjuk hozzá a cukrokat, majd az olvasztott vajat. Keverjük hozzá a tojásos keveréket a liszthez, majd adjuk hozzá a tejfölt is. Az almákat pucoljuk meg, és szeleteljük fel. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát. Öntsük bele a tésztánkat, majd szórjuk meg az alma szeletekkel. 170 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig. (nekem 30 perc után már megpirult a teteje, úgyhogy ekkor lefedtem a tésztát egy darab alufóliával, és így sütöttem tovább. Kb. 45 perc alatt lett kész) Az öntethez egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, és hozzáadtam a cukrot. Amikor már szép aranybarna színe volt, fokozatosan hozzáadtam a tejszínt. Simára kevertem, beledobtam a diókat, és a még forró sütire öntöttem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!