Az egyik kedvencem Zenóbiától. Mindig ehhez a recepthez nyúlok, ha van itthon egy kis túró. Ha őszinte akarok lenni, sokszor ki sem mérem a hozzávalókat, csak készítek egy sűrű palacsintatésztát, és kész. Nem lehet elrontani. 🙂 Pár perc alatt megvan, langyosan és hidegen is hihetetlenül finom.
Alapötlet innen: http://zenobia.blog.hu/2013/09/10/kitty_neni_turopalacsintaja
Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 2 tojás
– 1 dl tej
– 1 kávéskanál sütőpor
– kb. 10 dkg liszt (a lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik szét a serpenyőben)
– 1 teáskanál vanília kivonat
– 10 dkg cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 10 dkg mazsola (ha nem szereted, hagyd ki nyugodtan)
Összekeverjük a hozzávalókat, és kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Én 2 evőkanálnyi tésztát adagoltam 1-1 palacsintához. Megszórhatjuk porcukorral, fahéjas cukorral, de ehetjük juharsziruppal, lekvárral, pudinggal is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: