Makuka

Túrópalacsinta

Az egyik kedvencem Zenóbiától. Mindig ehhez a recepthez nyúlok, ha van itthon egy kis túró. Ha őszinte akarok lenni, sokszor ki sem mérem a hozzávalókat, csak készítek egy sűrű palacsintatésztát, és kész. Nem lehet elrontani. 🙂 Pár perc alatt megvan, langyosan és hidegen is hihetetlenül finom.

Alapötlet innen: http://zenobia.blog.hu/2013/09/10/kitty_neni_turopalacsintaja

túp2

Hozzávalók:

– 25 dkg túró

– 2 tojás

– 1 dl tej

– 1 kávéskanál sütőpor

– kb. 10 dkg liszt (a lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ami nem folyik szét a serpenyőben)

– 1 teáskanál vanília kivonat

– 10 dkg cukor

– 1 citrom reszelt héja

– 10 dkg mazsola (ha nem szereted, hagyd ki nyugodtan)

Összekeverjük a hozzávalókat, és kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Én 2 evőkanálnyi tésztát adagoltam 1-1 palacsintához. Megszórhatjuk porcukorral, fahéjas cukorral, de ehetjük juharsziruppal, lekvárral, pudinggal is. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!