Makuka

Csokoládés panna cotta torta

Olyan töményen csokis torta lett ez. Ha igazán csokis sütire vágytok, ebben nem fogtok csalódni. Szerintem úgy a legfinomabb ha készítünk mellé málnaöntetet is, és kicsit teszünk a süti mellé tálaláskor. A málna fanyarsága jól ellensúlyozza a tömény csoki ízt. A receptet Citromhab oldalán találtam, bár picit módosítottam rajta.

pc2

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

A tésztához

– 250 gramm liszt

– 1 tojás

– 60 gramm cukor

– 130 g vaj

– csipetnyi só

– késhegynyi sütőpor

A töltelékhez

– 1000 ml tejszín

– 30 gramm cukrozatlan kakaópor

– 200 gramm cukor

– 12 gramm zselatin

–  100 gramm étcsoki feldarabolva

– vanília kivonat

– 1 dl erős kávé vagy 1 evőkanál instant kávé

A tetejére

-csokoládéreszelék

Az oldalára

– 2-3 evőkanállal félretettem a krémből

– pirított mandula

 

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentessük, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki. Sütőpapírral béleljük ki a tortaforma alját, és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Villával szurkáljuk meg a tésztát,majd a tészta tetejére is tegyünk sütőpapírt, és töltsük meg sütőgyönggyel vagy száraz babbal,így nem dől be az oldala sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük.
Várjuk meg míg langyosra hűl, majd óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalát és alját, szedjük le a sütőpapírt a tésztáról, a kisült lapot pedig helyezzük tortatálra és vegyük körbe újra a tortagyűrűvel.

A kihűlt kávéba oldjuk fel a zselatint. Kb. 5 dl tejszínben keverjük el a kakaóport, a cukrot és a vanília kivonatot. A maradék tejszínhez keverjük hozzá a kakaós masszát, tegyük bele a feldarabolt étcsokit és forrósítsuk fel az egészet.

Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a feloldott zselatint. Pár evőkanállal tegyünk félre a töltelékből ha hűtés után szeretnénk pirított mandulával díszíteni az oldalát.A kisült tésztába öntsük bele a tejszínes-csokoládés tölteléket, majd hűtőben 2-3 órát vagy  egy éjszakát hűtsük.

Ha megdermedt a csokis massza, távolítsuk el a tortagyűrűt. A torta oldalát vékonyan kenjük be a félretett csokikrémmel, majd vonjuk be pirított mandulával. A torta tetejét csokireszelékkel díszítsük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!