Makuka

Ricottás palacsinta szeder öntettel

Igazi villám reggeli. Ha gyorsan szeretnél valami finomat, akkor ez egy tökéletes napindító édesség. Kb. negyed óra alatt elkészíthető. Ha nincs otthon szedred, bármilyen más bogyós gyümölcsből készíthetsz öntetet, de nagyon finom juharsziruppal vagy csak simán porcukorral megszórva is.

realhousemoms.com

forrás: realhousemoms.com

 

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 180 ml liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 30 ml cukor
  • 200 ml ricotta
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 1 citrom leve

Szeder öntet:

  • kb. 250 gr szeder
  • 50 gr cukor
  • fél dl víz
  • vanília kivonat
  • rum ízlés szerint (elhagyható)

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverjük simára a ricottát a tojásokkal, a cukorral, a tejjel és a citrom levével. Ezután keverjük hozzá a citromos ricottás keverékhez a sütőporos lisztet. Forró serpenyőben egy kis olajon vagy vajon süssük meg a palacsintákat. Én egy evőkanál segítségével kis halmokat rakok a forró serpenyőbe. A tészta szépen szétterül. Ha látom, hogy a felszínén kis buborékok jelennek meg, megfordítom a palacsintákat, és a másik oldalukat is megsütöm.

Az öntethez egy kis lábosban összekeverem a hozzávalókat, majd kb 10 percig közepes lángon főzöm, míg szép fényesen bugyog már a keverék. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!