Ez most egy egészségesebb változat lesz, de ha valaki nem akar a kalória és a szénhidráttartalmon spórolni, nyugodtan készítheti sima fehér liszttel és cukorral. 🙂
Hozzávalók:
Brownie:
- 170 gr étcsokoládé (60-70%-os)
- 120 gr vaj
- 70 gr teljes kiőrlésű liszt / zabliszt
- 110 gr nyírfacukor / eritritol
- 3 tojás
- vanília kivonat
- 1 csipet só
Krémsajtos-málnás rész:
- 250 gr natúr light krémsajt vagy light mascarpone
- 60 gr nyírfacukor / eritritol
- 1 tojás
- vaníliakivonat
- kb. 150 gr málna + 1 evőkanál nyírfacukor / eritritol
A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd összekeverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
A málnát a nyírfacukorral összeturmixoljuk. A sajtkrémet a nyírfacukorral, a tojással és vaníliakivonattal simára keverjük. A brownie-ra öntjük a krémsajtos keveréket, erre pedig rákanalazzuk az összeturmixolt málnát, és egy hurkapálca, villa vagy kés segítségével csíkokat húzunk bele, hogy szép márványos legyen a teteje.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: