Makuka

Málnás-krémsajtos brownie

Ez most egy egészségesebb változat lesz, de ha valaki nem akar a kalória és a szénhidráttartalmon spórolni, nyugodtan készítheti sima fehér liszttel és cukorral. 🙂

texanerin.com

forrás: texanerin.com

Hozzávalók:

Brownie:

  • 170 gr étcsokoládé (60-70%-os)
  • 120 gr vaj
  • 70 gr teljes kiőrlésű liszt / zabliszt
  • 110 gr nyírfacukor / eritritol
  • 3 tojás
  • vanília kivonat
  • 1 csipet só

Krémsajtos-málnás rész:

  • 250 gr natúr light krémsajt vagy light mascarpone
  • 60 gr nyírfacukor / eritritol
  • 1 tojás
  • vaníliakivonat
  • kb. 150 gr málna + 1 evőkanál nyírfacukor / eritritol

A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd összekeverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.

A málnát a nyírfacukorral összeturmixoljuk. A sajtkrémet a nyírfacukorral, a tojással és vaníliakivonattal simára keverjük. A brownie-ra öntjük a krémsajtos keveréket, erre pedig rákanalazzuk az összeturmixolt málnát, és egy hurkapálca, villa vagy kés segítségével csíkokat húzunk bele, hogy szép márványos legyen a teteje.

170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!