Ajándékba lesz. Most csináltam először, de szerintem a látvány és a hozzávalók is magukért beszélnek. 🙂 Ami engem még inkább meggyőzött az az, hogy nagyjából 20 perc alatt összeállítható, és még sütni sem kell.
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) :
Kekszalap:
– 25 dkg keksz összetörve (pl.: zabkeksz)
– 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
– 2 evőkanál Nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
– 3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró
Krém:
– 500 gr Philadelphia sajtkrém vagy mascarpone
– 40 dkg Nutella
– 3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
– 10 dkg porcukor
– a tetejére kb. 5 dkg pirított, tört törökmogyoró
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: