Makuka

Nutellás sajttorta pirított mogyoróval

Ajándékba lesz. Most csináltam először, de szerintem a látvány és a hozzávalók is magukért beszélnek. 🙂 Ami engem még inkább meggyőzött az az, hogy nagyjából 20 perc alatt összeállítható, és még sütni sem kell.

www.pinterest.com

forrás: http://rasamalaysia.com/nutella-cheesecake-recipe/

 

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) :

Kekszalap:

– 25 dkg keksz összetörve (pl.: zabkeksz)

– 10 dkg szobahőmérsékletű vaj

– 2 evőkanál Nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)

– 3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró

Krém:

– 500 gr Philadelphia sajtkrém vagy mascarpone

– 40 dkg Nutella

– 3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín

– 10 dkg porcukor

– a tetejére kb. 5 dkg pirított, tört törökmogyoró

A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével.  A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!