Nem tudom más hogy van vele, de nálunk elég sokszor megmarad a kenyér vagy a zsemle, amit pár nap után már nem szívesen eszik meg az ember, de kidobni se akar állandóan. Ehhez a recepthez meg pont jól jön a szikkadt kenyér. Előző este elkészíthetjük, így éjjel a hűtőben összeérnek az ízek, és a kenyér is jobban magába szívja az öntetet. A hozzávalók és azok mennyisége szabadon variálható annak függvényében, hogy milyen alapanyagunk van otthon,illetve hogy hány embernek készítjük el. Ez a mennyiség kb. 4 főnek elegendő.
Hozzávalók:
– 8 szelet kenyér
– 8 szelet gépsonka
– 8 szelet trappista sajt
– 50 ml főzőtejszín
– 50 ml tej (aki akarja, csinálhatja tejszín nélkül 100 ml tejjel)
– 6 tojás
– mustár
– só
– a tetejére reszelt sajt
Kenjük meg a kenyérszeleteket mustárral. Állítsuk össze a szendvicseket: mustáros kenyér, sajt, 2 szelet sonka, sajt, mustáros kenyér. Vágjuk félbe a szendvicseket.
Tegyük bele jó szorosan a szendvicseket egy kivajazott tűzálló tálba. Verjük fel a tojásokat a sóval, a tejjel és a tejszínnel, és öntsük a kenyerekre. Fedjük le folpackkal, és éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra, vegyük le a tálról a folpackot, szórjuk meg a szendvicsek tetejét reszelt sajttal, és süssük 25-30 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: