Ami ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.
Hozzávalók a kevert tésztához:
2 egész tojás
200 g cukor
fél teáskanál só
250 ml tej
70 ml olaj
2 teáskanál sütőpor
250 g liszt
Hozzávalók a tejfölös krémhez:
500 g tejföl
2 egész tojás
150 g cukor
tetejére:
400 gr meggy
1 púpozott teáskanál fahéj
3 evőkanál cukor
A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.
Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével. A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
A recept alapötletét innen vettem: https://falusilibak.cafeblog.hu/2014/05/01/gyumolcsos-kevert-pite/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: