Makuka

Tejfölkrémes kevert pite

Ami ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.

falusilibak.cafeblog.hu

forrás: falusilibak.cafeblog.hu

 

Hozzávalók a kevert tésztához:

2 egész tojás

200 g cukor

fél teáskanál só

250 ml tej

70 ml olaj

2 teáskanál sütőpor

250 g liszt

Hozzávalók a tejfölös krémhez:

500 g tejföl

2 egész tojás

150 g cukor

tetejére:

400 gr meggy

1 púpozott teáskanál fahéj

3 evőkanál cukor

A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.

Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével. A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben  45 percig sütöttem.

A recept alapötletét innen vettem: https://falusilibak.cafeblog.hu/2014/05/01/gyumolcsos-kevert-pite/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!