Magam sem értem miért imádják ennyien ezt az édességet, mondjuk nem is vagyok túl nagy palacsinta rajongó. De az biztos, hogy akárhányszor elkészítem ezt a desszertet, mindenki odáig van érte. Ha nem akarsz túl sokat bíbelődni a recepttel, süss pár palacsintát a saját jól bevált recepted szerint, majd készítsd el hozzá ezt a narancs mártást.
A narancs öntethez kell:
3 db narancs és 1 db citrom leve
1 db narancs és 1 db citrom lereszelt héja
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál narancslikőr, vagy ennek hiányában 3 evőkanál narancs szörp
vanília aroma
Ha a palacsinta tészta receptjében nem vagy biztos, én ez alapján készítem: (ez az adag 4 db palacsintához elég nagyjából)
15 dkg liszt
3 dl tej
1 tojás
fél dl olaj
1 csipet só
Először készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a tojást és a tejet. Apránként dolgozzuk hozzá az olajat és sót, és keverjük csomómentesre. Ha túl sűrűnek érzed, hígítsd vízzel. Süssük ki a palacsintákat.
A narancs öntethez a serpenyőt forrósítsuk fel, majd a narancslében a cukrot karamellizáljuk. Folyamatos kevergetés mellett keverjük össze a narancslevet a cukorral, majd amikor a léből a víz elfőtt, és buborékosan forr a karamell, hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük. Öntsük hozzá a citromlevet, a citrusok héját és a narancslikőrt/narancs szörpöt és forraljuk össze. A palacsintákat negyedekbe hajtjuk, és egy-egy adaghoz 4 darabot helyezünk a forrásban lévő narancsszószba. Én tálaláskor még 1-1 gombóc vanília fagyit is kínáltam a forró palacsintához. Ideális recept, ha nincs túl sok időd, mert akár 1 nappal előbb is elkészítheted a desszertet, majd mielőtt feltálalnád, elég az egészet jól átmelegítened és egy adag vanília fagyival tálalnod az édességet! 🙂
Alapötlet innen: http://www.nigella.com/recipes/view/crepes-suzette-49
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: