Makuka

Kávés brownie mascarpone krémmel

Azt hiszem ez a család egyik kedvence lesz. Most csináltam először de óriási sikere volt a hétvégén. A recept Piszkétől van. Kivéve a kávét. Az koffeinmentes. Hogy aludjon is a család 🙂

pinterest.com

forrás: pinterest.com

Hozzávalók:

tészta:

20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
40 ml kávé
20 dkg cukor
10 dkg liszt
2 ek. kakaó
10 dkg mascarpone
2 tojás
csipet só
vaníliakivonat

krém:

15 dkg mascarpone
2 dl tejszín
60 ml kávé
4 ek. porcukor

A vajat és a feltördelt csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét.
A cukrot és a kakaóport a vajas keverékhez adjuk.
A mascarponét és a felvert tojásokat a fentiekhez adjuk.
Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a csipet sót és a vaníliát, majd a krémet homogénné keverjük.
160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kb. 20*30 cm-es tepsiben 35 percig sütjük a browniet. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kézi mixerrel habbá verjük de közben 1-2 evőkanállal hozzáadunk már a mascarponéból, és fokozatosan szórjuk bele a cukrot. A maradék mascarponét a kávéval lazítjuk és a felvert tejszínhabba forgatjuk.
A süti tetején egyenletesen elosztjuk a krémet, minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük ( még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk), felkockázzuk és kakaóporral meghintjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!