Makuka

Helló Világ! Itt a clafoutis!

pinterest.com

forrás: pinterest.com

Kezdjük a blogot egy egyszerű,de annál népszerűbb desszerttel, a clafoutis-al, vagyis a tejpitével A desszert bármilyen gyümölccsel jól variálható, de tapasztalatom szerint a legfinomabb cseresznyével.

Ha meggyel vagy más savanykás gyümölccsel dolgozunk, és a célközönség elég édesszájú,akkor a gyümölcsöt keverjük össze pár evőkanál cukorral/gyümölcs cukorral/édesítőszerrel sütés előtt.

Hozzávalók:

2dl tejszín – zsíros, min. 30%-os

1dl tej

3 tojás

9 dkg liszt

10 dkg cukor

vanília kivonat

kb. 50 dkg cseresznye

 

A cukrot a tojásokkal pár perc alatt amennyire csak tudjuk,  habbá verjük. A tejet a tejszínnel és a vanília kivonattal simára keverjük, majd az így kapott masszát  hozzá dolgozzuk a cukros tojáshoz. Ehhez adjuk hozzá a lisztet, majd a tésztát a kivajazott jénaiba öntjük. Erre szórjuk a gyümölcsöt, majd kb. 180 fokos sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. Fontos,hogy mielőtt kivennénk a sütit a sütőből, végezzünk “kés/tűpróbát” Azaz, bökjünk bele egy kést tésztánk közepébe, és ha a tészta ráragad a a késre, fedjük be a jénait egy db alufóliával, és süssük még a tésztánkat nagyjából 10 percig.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!